Wandelingen

 

Geniet jij ook zo van een deugddoende wandeling aan t' zèètje?

Naast een wandeling op het strand zelf, valt er nog heel wat te ontdekken in onze badsteden. Wij zetten de mooiste routes voor jou op een rij!

Zwinwandelroute - Knokke-Heist

De Zwinwandelroute laat je kennismaken met de grote diversiteit aan natuurwaarden en landschappen in Knokke-Heist. Vanuit het Zwin Natuur Park of de Oosthoek struin je door de Zwinduinen en –polders en verken je de Hazegraspolder. Oude zeeweringsdijken getuigen van de strijd tegen de zee. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht over de

Zwinvlakte. Je wandelt bovendien in een lus en kunt dus blijven nieuwe delen van het Zwin ontdekken. De wandeling bedraagt zo’n 12 km.

Zwinwandelroute
doornbossen

Duinbossenwandelroute – De Haan

In De Haan kan je een prachtige wandeling maken in de Duinbossen. De wandeling is opgesteld in een lus vorm van ongeveer 10 km om zo telkens weer verrast te worden door al het moois wat De Haan te bieden heeft. Ook je viervoeter is meer dan welkom op deze wandeling!

Sportief wandelen – De Panne

Hou je van wandelen en houdt een lange afstand je niet tegen? Dan trek je best naar De Panne. Hier kun je aan de hand van knooppunten een wandeling van zo’n kleine 19 km maken. De route brengt je van natuurgebieden tot op de dijk, een mooie combinatie dus.

de panne
Doornpanne

Doornpannewandelroute – Koksijde

Deze wandelroute neemt je mee door de Doornpanne. Bij mooi weer krijg je een prachtig zicht over de duinen en het achterliggende polderlandschap. Wist je trouwens dat er in de Doornpanne ezels en pony’s staan te grazen? Misschien kom je er wel eentje tegen op deze 10 km lange wandeling.

Erfgoedwandelroute – De Haan

Mag het al eens wat meer cultuur en minder natuur zijn? Dan kun je in De Haan terecht om te genieten van een prachtige erfgoedwandelroute! De wandeling bedraagt zo’n 3 km en heeft een volledig verharde weg waardoor je ook makkelijk met rolstoelen en kinderwagens kunt genieten van de mooie cultuur in De Haan.

De Haan
zee van smaak

Zee van Smaak-wandeling – Oostende

Kan een kortere wandeling jou ook bekoren? En voeg je graag nog dat extra element toe aan je wandeling om hem speciaal te maken? Dan is Oostende the place to be! Hier kun je namelijk genieten van de Zee van Smaak-wandeling. Een route die je langs de heerlijkste adresjes brengt en je op amper 3 km bij leert over al het lekkers dat Oostende te bieden heeft.

 

(Bron: www.dekust.be)