Niets zaliger dan jezelf met een goed boek helemaal onderdompelen in een andere wereld terwijl je languit in een strandstoel geniet van zon en zee.

Weet je even niet wat gelezen? Wij lijsten enkele van onze favoriete boeken voor je op. 

Appels vallen niet - Liane Moriarty

Een meeslepende roman over het leven, de liefde, over rivaliteit – en de leugens die we elkaar en onszelf vertellen...

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?

appels-vallen-niet

De gunst - Nicci French

De gunst is de nieuwe ijzersterke thriller van Nicci French. Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.

De gunst

Socrates op sneakers - Elke Wiss

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

Socrates

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

Hollywoodicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glansrijke maar door schandalen geteisterde carrière. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant. Die is verbaasd over de opdracht en voelt zich vereerd, maar hoe dieper ze in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, hoe meer ze het onbehaaglijke gevoel krijgt dat Evelyn iets belangrijks verzwijgt.

De zeven

Op aarde schitteren we even - Ocean Vuong

Op aarde schitteren we even is een brief van een zoon aan zijn moeder die niet kan lezen. De schrijver van de brief, de achtentwintigjarige Hondje, legt een familiegeschiedenis bloot die voor zijn geboorte begon - een geschiedenis waarvan het brandpunt in Vietnam ligt. Daarnaast verschaft hij toegang tot delen van zijn leven waar zijn moeder nooit van heeft geweten, en doet hij een onvergetelijke onthulling. De roman is behalve een getuigenis van de problematische maar onmiskenbare liefde tussen een alleenstaande moeder en haar zoon, ook een genadeloos eerlijk onderzoek naar ras, klasse en mannelijkheid. Op aarde schitteren we even stelt vragen die centraal staan in het Amerika van nu, dat ondergedompeld is in verslaving, geweld en trauma. Het is een roman vol mededogen en tederheid over de kracht van je eigen verhaal vertellen en over de vernietigende stilte van niet gehoord worden.
 

aarde