Kom jij de paasvakantie ook spenderen aan de Belgische kust? Wij geven je alvast wat inspiratie!

Oostduinkerke

Knuffelduik

Ten voordele van Kiekafobee, een organisatie die vakanties aan zee organiseert voor kinderen met levensbedreigende ziekten, kun je op 9 april voor slechts €5 een hele dag genieten van een goed gevuld programma in Oostduinkerke! Vanaf 10u30 wordt de dijk omgetoverd tot een muziekparadijs waar je elk uur een andere band mag verwachten en om 14u30 maakt iedereen zich klaar voor de Knuffelduik! De avond wordt mooi afgesloten met vuurwerk om 21u.

knuffelduik

Knokke-Heist

Paasduik

Paasduik

Naar goede gewoonte organiseert Surfer Paradise de jaarlijkse paasduik. Heb je dus zin om het water van amper 6 graden Celcius te trotseren en je imuunsysteem een kickstart te geven? Kom dan om 11u naar het strand in Knokke bij Surfers Paradise om je op te warmen en spring om 11u30 mee de Noordzee in!

Paaseitjes rapen in het Zwin

De hele paasvakantie lang (2/4 – 18/4) kun je in het Zwin terecht om tussen 10u30 en 17u30 paaseitjes te rapen. Daarnaast kun je aan de ringhut heel wat bijleren over eieren, kun je in de kijkhut voels rond het broedeiland spotten en kun je in de labohut kennismaken met microscopische zoetwaterdiertjes! Boek je tickets via de website van het Zwin om goedkopere toegang te krijgen.

Paasvakantie

De Haan / Wenduine

Chocolade ei

Paaszoektocht

Ga bij verschillende deelnemende handelaars langs en los enkele meerkeuzevragen op! Lukt het je om alle vragen de beantwoorden? Dan kun je je aan heel wat lekkers verwachten. Voor meer info kun je mailen naar actiefwenduine@outlook.be.

Be(ach) Active Fun Run

Kunnen de jongsten van het gezin hun energie even niet kwijt? Geen zorgen! De Haan organiseert op 16 april de Be(ach) Active Fun Run. Zak rond 13u af naar surfclub “de Windhaan” en laat hun energie de vrije loop op een obstakel parcours. Er is ook tal van randanimatie voorzien en ook enkele acteurs van het programma “De Redders” zullen aanwezig zijn!

Beach active fun run

Middelkerke

hupsakee

Hupsakee

In Middelkerke neemt paaskuiken Piep je weer een hele paasvakantie mee voor tal van leuke activiteiten. Je kunt er onder andere spelen in het Normandpark tijdens PARkoer, springen op het opblaasbaar pretpark in Westende en  een zoektocht aan gaan naar de mooiste matroesjka poppetjes van de kust. Ontdek het aanbod en nog veel meer via deze link

Koksijde

Paaseierenraap

Op de Abdijsite Ter Duinen kunnen kinderen tot het 6e leerjaar deelnemen aan de paaseierenraap waar ze vergezeld zullen worden door de enige echte paashaas! Ze gaan op zoek naar 4 gekleurde eitjes en kunnen deze dan inruilen voor een lekker chocolade paasei. Kun je echter het gouden ei ook vinden, dan krijg je nog een speciale prijs daarbovenop!

Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan vanaf 30 maart bij de dienst toerisme van Koksijde.

paashaas
Bloemenjaarmarkt

Bloemenjaarmarkt

Op 16 april, Paaszaterdag, geurt en kleurt de Zeelaan in hartje Koksijde-Bad waar bloem- en tuinliefhebbers zeker hun inspiratie vinden. Kom genieten van de prachtige jaarlijkse bloemenmarkt in Koksijde. De toegang is bovendien volledig gratis.

De Panne

Paaswandeling

In De Panne kun je samen met een natuurgids op stap nog voor de zon op is. Ontdek hoe de natuur ontwaakt en krijg naast een mooie zonsopgang ook nog een paasontbijt aangeboden.

Geen fan van de vroeger uurtjes? Dan kun je later op de dag met de Radio 2 app op stap. Zo loop je langs een mooi parcours waar je op verschillende locaties paaseieren en paashazen kunt verzamelen via de app. Ruil na je wandeling je virtueel mandje om bij de dienst Toerisme voor een lekkere verrassing.

paaswandeling
Lumen

Lumen

Het langste laser-en lichtspektakel van België kun je nog tot 29 april ervaren in De Panne. Bovendien kun je je op 2, 9 en 16 april je laten vergezellen door bekende Plopsafiguren! Bezoek de Zeedijk van De Panne en geniet volledig gratis van dit mooie spektakel.

Oostende

Tasty Testerep

Proef op 6, 9 of 10 april van eetbare natuur in het speelbos van provinciedomein Atlantikwall Raversyde. Ontdek hoe je zelf hapjes kunt maken met eetbare planten en dat volledig gratis!

Tasty Testerep
zoektocht

321 Superslimme Dingen Speurtocht

Ga langs bij de dienst Toerisme van Oostende en start de speurtocht naar de oplossing van het grote raadsel. Leer onderweg van alles bij op de 12 stopplaatsen en los de raadsel telkens zorgvuldig op.

Blankenberge

Moordspel Belle

In een virtueel stads(moord)spel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op.

Blankenberge avond
Gezin kaart

Familiewandeling

Op woensdag 13 april kun je een heel wat meer te weten komen over Blankenberge en de kust op de interactieve familiewandeling. Heel wat wist-je-datjes komen aan bod en je leert er onder andere een zeemansknoop maken. Je kan gratis deelnemen aan deze wandeling die start om 14u aan het Infopunt Toerisme van de stad Blankenberge, maar je moet je wel online inschrijven.

 

(Bron: www.dekust.be)