Elke zomer leeft de Belgische kust weer op en kun je talloze leuke dingen doen terwijl je geniet van de zon. 

Ook onze Belgische radiozenders hebben dat goed begrepen en trekken vaak tijdens de zomer naar de kust om van daar uit radio te maken.

Wij lijsten even voor je op waar welke radiozender actief zal zijn en wat je daar ter plekke precies kunt doen.

Joe Summer Island

Wat? Zes weken lang live radio, telkens van 10 tot 22 uur. Je kan er ook een gratis ritje in het reuzenrad maken of los gaan in een van de nostalgische kermisattracties. En dat alles bij een hapje en een drankje met zicht op zee.

Vanaf wanneer? De opening was op vrijdag 1 juli. ‘s Je kan op het zomerse eiland terecht tot en met maandag 15 augustus. Ook onder meer Belle Perez en Mama‘s Jasje treden er deze zomer op.

Waar? Koning Ridderdijk in Westende

joe summer island
Q beachouse

Q-beach house

Wat? Vanop het strand van Oostende zorgt Qmusic heel de zomer lang van 10 tot 22 uur voor live muziek: straffe radio en geregeld optredende artiesten. Je kan er ter plekke ook genieten van frisse cocktails, zomerse tapas en fijne feestjes.

Vanaf wanneer? Van zaterdag 2 juli tot 4 september.

Waar? Je vindt het Q-beach house in Oostende, tussen het casino en De Koninklijke Gaanderijen, ter hoogte van de Kemmelbergstraat.

Nostalgie Beach Radio

Wat? Live radio. De Nostalgie-radiostudio staat op de zeedijk in Nieuwpoort, met zicht op zee en de deuren wagenwijd open. Elke dag tussen 10 en 19 uur kan iedereen een bezoekje brengen aan de studio en er dj’s Leen Demaré, Bjorn Verhoeven, Johan Henneman en Astrid Philips aan het werk zien. Elke dag zijn er prijzen te winnen en wie langskomt, krijgt sowieso iets leuks mee naar huis.

Vanaf wanneer? Van vrijdag 15 juli tot en met zaterdag 6 augustus.

Waar? Ter hoogte van het Hendrikaplein in Nieuwpoort

Nostalgie Beach Radio
Radio 2

Radio 2

Wat? Zes weken lang live radio vanuit een mobiele radiostudio, telkens van 10 tot 20 uur.

Wie? Zes weken lang presenteren Siska Schoeters en Niels Destadsbader Zomerhit live van aan de Belgische kust. Het worden zes shows vol heerlijke muziek en artiesten van hier. Met als kers op de taart natuurlijk de uitreiking van de felbegeerde Zomerhit 2022. 

Waar? Van 11 tot 23 juli in De Panne, van 25 juli tot 6 augustus in Bredene, van 8 tot 20 augustus in Blankenberge. Wanneer de tv-shows worden opgenomen, is het ook ’s avonds feest: 12 en 13 juli in De Panne, 27 en 28 juli in Bredene en 11 en 20 augustus in Blankenberge, telkens rond 20.30 uur. De opnames zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.