Tips van een local

Wil je binnenkort een bezoekje brengen aan De Panne, maar kan je planning nog wat hulp gebruiken?

Geen zorgen! Sidney Voet geeft jullie graag een kijkje in zijn ultieme hotspots.

Eten en drinken

PereOmer

Bij deze gezellige mobiele truck kun je heerlijk genieten van een verfrissend drankje. PereOmer is opgericht door de eigenaar van Dock Cafe in Koksijde en je mag je dus aan dezelfde geweldige sfeer verwachten.

PereOmer
Fika

Fika

In Zweden heeft men de gewoonte om in de namiddag fika te houden. Een momentje om tot rust te komen en een heerlijke koffie te drinken samen met vrienden. Bij Fika in Sint-Idesbald staat dit gebeuren centraal en kun je dus terecht voor een lekkere tas koffie of een glaasje wijn.

Armalot by Julia

In deze gezellige zaak voel je de familiale sfeer hangen. Dat de naam van de zaak verwijst naar hun 4 kinderen, Arthur, Marie, Charlotte en Julia bevestigt alleen nog maar meer het gevoel dat je hier zonder problemen je voeten onder tafel kunt schuiven zoals dat alleen maar thuis kan. Laat je bij Armalot by Julia verrassen door een heerlijk ontbijt of een rijkelijke lunch, want hier wordt enkel gebruik gemaakt van kraakverse en lokale ingrediënten.

Armalot
Petite Comité

Petit Comité

Een zaak gerund door een geweldige dame. Saskia wacht je met plezier op in het smalste café van De Panne. Bestel er tapas naar hartenlust en kies een cocktail van de kaart die jou kan bekoren. Bij Petit Comité zal je zeker niet met honger buiten wandelen.

Uitjes

Plopsaland

Bekend bij jong en oud én gelegen in De Panne. Plopsaland is dé ideale daguitstap met kinderen. Laat je onderdompelen in de geweldige sfeer van het attractie park en bezorg je kinderen een herinnering die ze nooit meer zullen vergeten. Er is nu ook een Plopsahotel waar je in dezelfde magie kan overnachten en Plopsaqua, het indoorwaterpretpark, een aanrader bij slecht weer! 

Plopsaland
Hoeve Paepehof

Hoeve Paepehof

In Adinkerke vindt je een leuke kinderboerderij waar heel veel dieren te vinden zijn. Ga samen met je kind op ontdekking op het terrein en drink of eet bij afloop nog een iets in het Eetkaffee ter plekke.

Zeilwagenrijden

Mag je uitstapje al iets spannender? Kies voor snelheid en adrenaline bij een initiatie zeilwagenrijden in De Panne. De Royal Sand Yacht Club leert je in amper een uurtje tijd alle kneepjes van het vak. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Zeilwagenrijden

Zeker niet vergeten

Stoelezvous

Stoelezvous

Net naast De Panne, in Koksijde, vind je Stoelezvous. Deze traiteurzaak biedt alle gangen van apero tot dessert aan en verkoopt deze in hun eetwinkel. Wat velen niet weten is dat er achterin de zaak een klein restaurant schuilt dat zeker het ontdekken waard is.