Genieten jullie kids ook zo van een weekje aan zee, maar houden ze van afwisseling? 

Met deze 10 tips beleven jullie gegarandeerd een geslaagde vakantie!

1) Plopsaland - De Panne

Een dag vol plezier voor jong én oud? Dan moet je in Plopsaland zijn! Laat de adrenaline gieren door je lijf of geniet van een rustig boottochtje in dit leuke attractiepark. Fun gegarandeerd!

Plopsaland

2) Kinderboerderij Lettenhof - Middelkerke

Kinderboerderij Lettenhof is een ambachtelijke boerderij in Middelkerke. In de smederij kun je het smeden op traditionele manier ervaren en op de boerderij kun je de prachtige Belgische boerenpaarden bewonderen. Terwijl de ouders tot rust komen op het gezellige terras met een prachtig uitzicht op de kustlijn, kunnen de kinderen lekker ravotten in de buitenspeeltuin en een ritje op een boerenpaard of met paard en kar maken.

kinderboerderij lettenhof

3) Aquafun - Oostduinkerke

Voor dolle waterpret kun je in Sunparks Oostduinkerke aan zee terecht: het subtropisch zwembad Aquafun biedt plezier voor jong en oud en voor de durvers zijn er de Black Hole glijbaan en de Wild Water Rivier. Voor de allerkleinsten is er een baby- en kinderbad.

sunparks

4) Go-carts huren

Een absolute voltreffer bij kinderen die je daarbovenop nog eens in elke badstad vindt! Huur met het hele gezin samen een go-cart, of stuur iedereen alleen op pad en cruise langs de dijk terwijl je zalig zicht op zee hebt.

go-cart

5) Sea life - Blankenberge

Sea Life neemt je mee in de mysterieuze onderwaterwereld. Verschillende aquaria tonen het wonderlijke zeeleven, van piranha’s en king crabs tot zeepaardjes en schildpadden. Het opvangcentrum waar aangespoelde zeehondenpups worden opgevangen en verzorgd is wellicht het bekendste onderdeel. Sta oog in oog met indrukwekkende zeeleeuwen, knotsgekke pinguïns en speelse otters.

Sea Life

6) Familiepark De Sierk

De Sierk is een speelparadijs in circusstijl waar kinderen zich kunnen ontpoppen tot ware circusartiesten en waar je rust kan vinden in het groen. Salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, brullen in de leeuwentunnel, kronkelen op de slangenzolder, op stelten lopen, eenwieleren, gooien met diabolo’s, bengelen aan trapezes, kunstjes oefenen in de tent, de clown uithangen, messenwerpen, … het kan allemaal!

De sierk

7) Lakeside Paradise - Knokke-Heist

 

Mag het al eens iets specialer zijn? Dan is Lakeside Paradise een goeie keuze! Hier kunnen zowel kinderen als volwassen al hun energie kwijt op de kabelbaan. Je kunt er waterskiën, wakeboarden en wakeskaten, ideaal voor een warme dag dus. Niet zo'n waterrat? Geen probleem! Naast de kabelbaan heb je een gezellig strandje met strandstoelen om alle actie op de kabelbaan in het oog te houden.

Lakeside

8) Boudewijn Seapark - Brugge

 

Misschien wat verder van de kust weg, maar zeker ook de moeite waard; Boudewijn Seapark. In dit gezellig familiepark kun je prachtige dolfijnen en andere zeedieren aanschouwen. Graag ook wat actie? Laat de adrenaline stromen door je lichaam in 1 van de 20 outdoor attracties. Een dag vol plezier is gegarandeerd!

Boudewijn

9) Hangtime - Oostende

Een groot trampoline park waar iedereen zijn energie kwijt kan. Je kunt bij Hangtime ook genieten van een heerlijk drankje of een lekker hapje in onze één van de gezellige zithoekjes.Bij mooi weer gaan de deuren van de zuiderse zomerbar open. Groot en klein kan samen chillen aan de speel lagune, ravotten in de containergrot of zalig genieten op het zonneterras.

hangtime

10) Gipsy Village - Nieuwpoort

Verschillende woonwagens werden omgebouwd tot een ballenbad, speleobox, theaterwagen, nettenlabyrinth en volksportenkar. Daarnaast is er ook een trampoline, springkasteel, een unieke glijbaan en circustent.

Gipsy Village is ideaal voor 3 tot 12 jarigen.  Zij kunnen zich uitleven, klimmen, klauteren, springen, rollen, zich verkleden, poppenkast spelen, muziek maken,... Kortom, kind zijn!  Een zalige setting waar spelen in vele vormen naar boven komt. Mama's en papa's kunnen genieten tussen de woonwagens of op ons uniek zonneterras met zicht op de speeltuin.

Gipsy VIllage