Binnenkort een daguitstap maken naar Nieuwpoort en heb je nog inspiratie nodig? Geen paniek, wij hebben de perfecte 24uur voor jou samengesteld! 

zz

Ontbijten in

De Zoete Zonde 

Bij de Zoete Zonde in Nieuwpoort ben je van harte welkom om je dag te starten met een overheerlijk ontbijt. Ze hebben verschillende soorten ontbijten waarbij ze steeds verse ingrediënten gebruiken en kwaliteit voorop plaatsen. Zeker en vast een aanrader! 

Ontdekken 

Het staketsel 

Je bent natuurlijk niet écht in Nieuwpoort geweest, zonder even uit te waaien op het Staketsel. Hier kun je tot wel zo'n halve kilometer de zee in wandelen. Je kan er prachtige foto's trekken, kijken naar de boten die de haven in- en uitrijden of kruinetvissen.

s
k

Wandelen

Provinciedomein Koolhofput 

Sinds 2020 kun je in Nieuwpoort ook terecht in provinciedomein Koolhofput. Waterrijke natuur, waterberging en zachte recreatie zoals wandelen, picknicken, vissen en mountainbiken staan centraal in dit nieuwe provinciedomein.

 

Lunchen in 

Tabl'o 

Voor wie eerder een kleine lunch verkiest moet zeker en vast eens langsgaan bij Tabl'o. Hier hebben ze tal van tapas, creatieve gerechten en originele suggesties die de maag zullen vullen. Ideaal om de dag te breken tijdens een uitstap in Nieuwpoort.

tblo
w

Ontdekken met kinderen 

Bezoekerscentrum Westfront 

Een activiteit voor jong en oud, maar speciaal voor jonge bezoekers heeft het bezoekerscentrum Westfront een gratis belevingstocht: Het mysterie van de slimme schipper. Het verhaal speelt zich af in de permanente tentoonstelling van het bezoekerscentrum Westfront, het Koning Albert I monument en rond het sluizencomplex De Ganzepoot.

Pauzeren in 

Brasserie Carrousel 

Bij brasserie Carrousel moet je zijn voor de heerlijkste pannenkoeken in Nieuwpoort. Daarnaast hebben ze een uitgebreide kaart met gevarieerde lekkernijen waar je van kan genieten tijdens een drukke dag in Nieuwpoort.

c
w

Dineren in 

Wasserette

Wasserette heeft als filosofie “een maaltijd moet een ervaring zijn” en dit wordt vertaald in hun heerlijke gerechten. De vis die aangeleverd wordt in de Nieuwpoortse vismijn is van topkwaliteit. Daarnaast wisselt de kaart volgens de seizoenen dus je kan er het hele jaar door genieten van verschillende gerechten!