Bij regen of zonneschijn, aan de Belgische kust valt er altijd wat te beleven! Maar wat als je een weekendje aan zee hebt geboekt en te maken krijgt met slecht weer? Geen paniek, wij hebben enkele leuke indoor activiteiten voor regenachtige dagen aan zee opgesomd. 

Northsea bowling Koksijde

Northsea bowling – Koksijde 

In de Northsea bowling kan je niet enkel terecht voor een partijtje bowlen, maar ook om te genieten van een huisgemaakte lunch of diner. Pret gegarandeerd voor de ganse familie! 

 

Westfront bezoekerscentrum - Nieuwpoort 

Bij Westfront Nieuwpoort kom je meer te weten over de vernieling van de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog.  Kinderen kunnen er zeker ook bijleren aan de hand van het belevingsboekje 'Het Mysterie van de Slimme Schipper'. 

Westfront Nieuwpoort
Topfit Middelkerke

Topfit indoor ski- en snowboardpiste  - Middelkerke 

Een iets uitdagendere activiteit bevindt zich in Topfit Middelkerke. Deze plaats is ideaal voor de eerste lessen skiën of snowboarden. Daarnaast is er een indoor speeldorp voor de kinderen dus er is voor elk wat wils!

Astropolis - Oostende

Een uitstap naar Astropolis is ideaal wanneer je geïnteresseerd bent in sterrenkunde en ruimtevaart. Dankzij de tentoonstellingsruimtes kan je op een unieke manier kennismaken met de niet zo allendaagse sterrenkundige, klimatologische en ruimtevaartgerichte thema's. Daarnaast zijn er ook publieke evenementen, voordrachten, kijkavonden, film- en documentairevoorstellingen en nog veel meer. Er valt dus zeker veel te beleven in Astropolis! 

Astropolis Oostende
Shopping center Bredene

Shopping center - Bredene 

Van maandag tot en met zaterdag kan je terecht in het winkelcentrum van Bredene. Hier kan je genieten van zo'n 15 winkels met een breed aanbod van mode, schoenen, elektronica, hobbymateriaal, babymateriaal en nog veel meer. 

Plopsaqua - De Panne 

Wellicht ben je bekend met Plopsaland, het grootste themapark van België. In maart 2015 opende het waterpark Plopsaqua op hetzelfde domein. Je kan er genieten van uitdagende glijbanen, een golfbad, bubbelbaden, wildwaterbanen en nog veel meer! Daarnaast bestaat het waterpark grotendeels uit een indoor ruimte waardoor je er op regenachtige dagen ook terecht kan. 

Plopsaqua
Aqua Mundo De Haan

Aqua Mundo - De Haan 

Zin om de hele dag te genieten in een subtropisch zwemparadijs? Ga dan zeker eens langs bij Aqua Mundo - De Haan. Dit fantastische waterpark is gelegeden middenin het hartje van Center Parcs. Je kan er plezier maken op de wildwaterbanen, het golfslagbad, de jacuzzi's, de glijbanen en nog zo veel meer! Ook in Oostuinkerke is er een Aqua Mundo , dus altijd eentje in de buurt! 

Huisje van Majutte - Blankenberge 

Het huisje van Majutte staat bekend als het meest typisch en oudste vissershuisje. In 1775 werd het oorspronkelijke huisje gebouwd en daarin leefde de familie Majutte generaties lang. De dag van vandaag is het al reeds enkele keren overgenomen en nu kan je er terecht om via een interactieve manier meer te weten te komen over de vissersgeschiedenis. 

Huisje van Majutte
Seafront Zeebrugge

Seafront - Zeebrugge 

Het beleveniscentrum van Seafront is een unieke plek die allerlei indoor activiteiten te bieden heeft. Jammergenoeg is het maritiem museum gesloten maar gelukkig hebben ze een alternatief. De belevingssite heeft 4 verschillende delen namelijk seadventure, marktoever, foodfront en de sportkade. Je kan dus op verschillende manieren genieten. Zelf aan de buitenkant kan je spectaculaire streetart terugvinden. 

For freedom museum - Knokke-Heist

Het For Freedom museum is de place-to-be aan de kust om meer te weten te komen over WO II. In dit museum krijg je verschillende overblijfselen van WO II te zien dankzij hun grote collectie aan uniformen, voertuigen en vliegtuigrestanten. Daarnaast kan je kiezen voor de audiotour die ervoor zorgt dat de scènes levendiger worden. 

For free museum Knokke