Kunst ontdekken aan de Belgische kust? Wij hebben enkele fascinerende musea opgesomd waar je kan genieten van allerlei verschillende soorten kunst!

De Panne - cultuurhuis de Scharbiellie 

Kunst ontdekken in de Panne? Dan is het cultuurhuis de Scharbiellie de ideale plaats! Jaarlijks vinden er expo's met verschillende thema's plaats. Zowel jong als oud kan gratis genieten van deze fascinerende programma's. 

De Scharbiellie
Ten Duinen

Koksijde - Ten Duinen

In de middeleeuwen was de Duinenabdij een gekend gebouw in Koksijde. Tegenwoordig kan je nog steeds prachtige delen van de abdij bezichtigen. Zo zijn er tal van unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden. Daarnaast kan je aan de hand van virtual reality terugreizen naar 1490 waar je de oorspronkelijke staat van de abdij kan zien. 

Koksijde - Ten Bogaerde 

Kunstencentrum Ten Bogaerde is dé plaats waar kunst, erfgoed en natuur samenkomen. Je kan er genieten van tijdelijke tentoonstellingen en van de vaste tentoonstelling met een collectie van George Grand. Ten Bogaerde was vroeger een kloosterhoeve waardoor dit tegenwoordig een unieke plaats voor tentoonstellingen, concerten, lezingen en meer vormt. 

Ten Bogaerde
NAVIGO

Oostduinkerke - NAVIGO

NAVIGO of Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke opent in 2024 de deuren van hun gloednieuw museum. Naast de verschillende schilderijen en kunstwerken zal er vanaf dan ook het skelet van potvis Valentijn aanwezig zijn. Wil je ondertussen al meer te weten komen over dit museum? Kies dan voor een virtueel bezoek van dit geweldige museum. 

 

St.Idesbald - Paul Delvaux 

Laat de kunst van Paul Delvaux je inspireren? In St.Idesbald je de grootste kunstverzameling van internationale kunstenaar Paul Delvaux terug. In het museum kan je schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen bezichtigen. Laat je onderdompelen in de poëtische wereld en geniet van de werken van deze wereldbekende artiest!

Paul Delvaux
Westfront

Nieuwpoort - Westfront 

In het bezoekerscentrum van Westfront kan je zowel tijdelijke als permanenten tentoonstellingen bezichtigen. Dit is de ideale plaats om meer te weten te komen over de Eerste Wereldoorlog in Nieuwpoort. Voor de kleinsten onder ons is er een leerrijke belevingstocht die hen laat kennismaken met het belang van de sluizen. 

 

Middelkerke - K.E.R.K. 

Kunsthalle ERvincK werd op poten gezet door kunstenaar Nick Ervinck. Hij neemt je mee in een feeëriek kunstuniversum aan de hand van 3D kunstwerken. De artiest is onder meer bekend voor zijn 'olnetop' die je permanent op het strand van Middelkerke kan bezichtigen. Wil je meer van dit fascinerende werk zien? Dan is K.E.R.K. de ideale plaats!

KERK
Mu.ZEE

Oostende - Mu.ZEE

Geïnteresseerd in moderne en hedendaagse Belgische kunst? Mu.ZEE neemt je mee doorheen een prachtige collectie van 1880 tot vandaag. Het doel van dit museum is om mensen te laten genieten van, en inzicht geven in, het verhaal van kunst in België. Ga er langs om meer dan 8000 werken in verschillende tijdsperiodes en stijlen te bezichtigen. 

Blankenberge - Belle Epoque

Wist je dat er in Blankenberge veel erfgoed uit de belle-époqueperiode te zien is? Het centrum bestaat uit drie belle-époquevilla's uit 1894 en vormt een interactief belevingshuis. Laat je onderdompelen in de zorgeloze sfeer van deze periode aan de hand van een tentoonstelling met nostalgische elementen! 

Belle époque
HEY

Knokke-Heist - HEY

"Hey, beleef het Knokke-Heist van nu, toen en straks". Het belevinscentrum 'HEY' te Knokke-Heist opende in juni 2022 zijn deuren en heeft een rijk aanbod van geschiedeniselementen van deze badplaats. Je kan er verschillende expo's bezichtigen en zo meer te weten komen over de geschiedenis en erfgoed van Knokke-Heist.