Zin in een pauze na een lange dag wandelen? Niets gaat boven een warme koffie en een heerlijk gebakje! Bekijk hier de beste tearooms aan de Belgische kust. 

Marie Siska - Knokke-heist

Deze tearoom staat bekend voor de befaamde Siska wafels, die al sinds 1882 door dezelfde familie worden gebakken. Naast de hartvormige wafels kan je ook genieten van andere lekkernijen zoals pannenkoeken en verschillende soorten ijs. Geniet in dit familie paradijs van een gezellige pauze! 

Marie Siska
't Zoet Genot ODK

't Zoet Genot - Oostduinkerke 

t' Zoet Genot - een bistro op de zeedijk, maar ook een heerlijk ijs en koffiesalon. Hier willen ze iedereen laten genieten van alle zoetigheden die ze met hart en ziel klaarmaken. Naast hun verschillende soorten warme en koude dranken hebben ze ook allerlei gebakken zoals Brusselse wafels, wentelteefjes, pannenkoeken, cake, ... Een kleine tip: probeer zeker eens hun speculaasijs die bij de toppers behoort!

 

Tearoom Georges - Oostende

In tearoom Georges wordt elk type deeg dagelijks vers in huis gemaakt. Denk maar aan pannenkoeken, wafels, beignets en nog veel meer. Ook het roomijs wordt in huis gepasteuriseerd en gedraaid. Dit adresje biedt je tal van mogelijkheden dus ga er zeker eens langs! 

Tearoom Georges Oostende
Au Pingouin Blankenberge

Au Pingouin - Blankenberge 

Bij Au Pingoin is het vanzelfsprekend om hun heerlijke homemade ijsjes te proberen. Daarnaast zijn er nog veel andere lekkernijen waarvan je kan genieten tijdens een koffiepauze. Au Pingouin komt creatief uit de hoek met hun 'ijsberg' of 'all you can eat' challenge. Benieuwd? Ga er eens langs! 

 

Oma's ijs - Nieuwpoort

Dit koffiehuis en ijssalon heeft voor iedereen wat wils! Als hun ambachtelijke ijs je niet veroveren dan zullen de andere gebakken dit doen. Ga er zeker eens langs om je te laten verwennen!

Oma's ijs Nieuwpoort
Mokkaffee Middelkerke

Mokkaffee - Middelkerke 

Mokkaffee - the place to be voor een heerlijke tas koffie, verse thee, freakshakes, gebak en zoveel meer! Hun uitgebreide menukaart doet iedereen al snel watertanden. Neem er zeker eens een bezoekje tijdens een namiddag Middelkerke. 

Tearoom aan zee  - De Panne

Zin in een wafel met speculoospasta, advocaat of zelfs geitenkaas? Dan ben je aan het goede adres bij Tearoom aan Zee. Hier hebben ze verschillende lekkernijen waaronder verschillende soorten wafels (er is zelfs een reuzenwafel).  Hun unieke retro-interieur zorgt voor een gezellige pauze tijdens een lange wandeling in De Panne. 

DP
huis Avalanche Wenduine

Huis Avalanche - Wenduine 

In huis Avalanche staat een volledig team voor je klaar om de lekkerste koffiespecialiteiten te creëren. Hier kan je genieten van verschillende gebakken en je hebt zelf de mogelijkheid om je eigen koffie te pimpen! Hier moet je als échte koffieliefhebber zeker eens langsgaan! 

 

Tearoom Mdue - Bredene

'Hapiness is homemade' zo klinkt het bij tearoom Mdue. Naast hun klassieke en overheerlijke ijscoupes hebben ze ook verschillende soorten koffie, thee, pannenkoeken en wafels in de aanbieding. In deze tearoom kom je volledig tot rust na een bewogen dag in Bredene. 

Tearoom Mdue Bredene