Wanneer je geen zin hebt om de natuur in te trekken zijn er nog tal van andere wandelroutes waarvoor je kan kiezen. Zo heeft De Kust enkele erfgoedwandelroutes waarbij je de geschiedenis van de kustgemeenten te weten komt. Ontdek ze hier! 

(Bron: www.dekust.be en www.routezoeker.be)

Sint-Idesbald 

Erfgoedwandelroute - 5,7km 

Met deze erfgoedwandeling maak je kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor veel kunstenaars, maar ook voor veel vissers. Op de wandeling passeer je verschillende plaatsen zoals de Yachting Club, het Paul Delvauxmuseum, de Sint-Idesbalduskerk, abdijmuseum Ten Duinen, de Zuid-Abdijmolen, ... en nog veel meer! 

St.Idesbald
Westende

Westende 

Erfgoedwandelroute - 4,2km 

Deze erfgoedwandeling neemt je mee langs de zeedijk en het Grand Hôtel Belle-Vue. Deze wandeling is gemaakt om geschiedeniselementen te ontdekken en tegelijkertijd tot rust te komen. Bovenop de Warandetoren kan je genieten van een panoramisch 360°-uitzicht op de omgeving en over zee. 

 

Oostende

Erfgoedwandelroute - 5,5km

Tot op vandaag werpt Oostende zich op als dé Stad aan Zee, waar altijd iets te beleven valt en dit krijg je allemaal te zien tijdens deze erfgoedwandeling. Tijdens de wandeling passeer je over de dijk, langs het strand en door mooie straatjes met prachtige herenhuizen. Neem dus zeker je tijd en geniet van de omgeving! 

oostende
dh

De Haan

Erfgoedwandelroute - 3km

De Haan werd aangelegd volgens de stedenbouwkundige principes van Joseph Stübben. Die zijn tot op vandaag duidelijk zichtbaar en dragen nog altijd bij aan de unieke charme van deze badstad: geen hoogbouw, kronkelende straten, natuurlijk hellende terreinen, enz. Ontdek De Haan tijdens deze wandeling en geniet! 

Blankenberge

Erfgoedwandelroute - 4,1km 

De erfgoedwandeling leid je langs impresionante gebouwen van vroeger kapitaalkrachtige burgers uit het binnenland want hier leefde vroeger de beau monde. De wandeling neemt je mee door de hele stad waardoor je Blankenberge op nieuwe manier leert kennen. 

Blankenberge
Zeebrugge

Zeebrugge 

Erfgoedwandelroute - 5,6km 

Wereldhaven, authentieke badplaats én Hoofdstad van de Vis, dat is Zeebrugge in een notendop. Dit zal meteen duidelijk worden doorheen deze erfgoedwandeling. Onderweg leer je de haven van Zeebrugge, het belevingscentrum Seafront en de binnenstad beter kennen. 

Duinbergen (Knokke-Heist)

Erfgoedwandelroute - 3,2km

In de duinen tussen Knokke en Heist werd ruim 100 jaar geleden gestart met de uitbouw van een nieuwe badplaats. Via deze erfgoedwandeling loop je door het duinreliëf en de kronkelende wegen, langs prachtige villa's en groene tuinen die eigen zijn aan Duinbergen. Deze wandeling toont je ontgetwijfeld Duinbergens charmantste hoekjes.

db