Op vakantie aan de Belgische kust?

Deze zomer staan er een heleboel festivals gepland aan de Westkust. Wij lijsten hier alvast onze top 5 festivals op voor jou. Ben je iemand die houdt van sfeer en evenementen. Mis de blog niet en geniet op jouw gekozen festivals. 

Vliegerfestival

Vliegerfestival Middelkerke

Huur je een appartement in Middelkerke? Tijdens de jaarlijkse Volkswagen busmeeting van 10&11 juni komen de kleurrijke vliegers terug. Het vliegerfestival in Middelkerke (Westende) is een uniek evenement dat voor geen enkele vliegerliefhebber te missen is! Tijdens het festival zal je kunnen genieten van het prachtige Westdendse strand met bovenhangende spectaculaire vliegers in alle soorten kleuren en vormen. Het gaat door op het strand van Westende thv Surfclub De Kwinte richting Westende-Bad. 

 

HAP Food Festival Middelkerke

HAP Food Festival gaat door van zaterdag 15 juli t.e.m. maandag 17 juli in Middelkerke. Het is gratis, magisch en gigantisch gezellig! 25 foodtrucks transformeren het Normandpark van Middelkerke in een betoverend Food Festival. Je kan er heerlijk komen smullen, watertanden bij spectaculaire show cooking én zelf foodie workshops volgen. Akoestische bands en dj’s zorgen voor de leukste muziek. Fleurige animatrices, stoere acrobaten en Studio 100-figuren zoals Bumba, zorgen voor het entertainment. Kortom, een festival waar je zorgeloos kan genieten. 

HAP Food Festival
Shmink Waves festival

Waves festival Adinkerke

Het Waves Festival is een festival voor jong & oud. Met randanimatie van clowns, de mogelijkheid tot shminken en optredens van locals en cover bands wordt dit voor iedereen een gezellig samenzijn. Het is de ideale activiteit voor met het gezin te beleven. 

Theater aan zee Oostende

Een gezellig huisje of appartement gehuurd tijdens de zomer? Op vakantie aan de Belgische kust? Vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan Theater aan zee in Oostende! 

TAZ (Theater Aan Zee) is een meerdaags kunstenfestival in Oostende. Op tal van locaties presenteert TAZ podiumkunsten, muziek, literatuur, expo en meer. Het festival gaat door van 26 juli tem 30 juli. Neem zeker eens een kijkje!

Theater aan zee
Zandsculpturenfestival

Zandsculpturenfestival Middelkerke

Voor de editie Zandsculpturenfestival 2023 duiken we samen de wondere wereld van de sprookjes in. Het wordt een ware belevenis voor jong en oud met uiteraard de allerbekendste sprookjes, maar ook parels die je misschien wel vergeten bent. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen uit het zand. Het wordt een heuse sprookjeswereld met echte tovenaars, prinsen en prinsessen. Daarnaast maken springkasteel, een zandbak en leuke speeltuigen je gezinsdagje uit naar Middelkerke compleet. En het beste nieuws: al die nieuwigheden zijn gewoon inbegrepen in de ticketprijs.