Vakantie aan de Belgische kust? 

Tijdens de zomer zijn er in elke badplaats verschillende markten. Dit kunnen avondmarkten, rommelmarkten of andere typische markten zijn. Markten zijn niet alleen leuk door de hebbedingetjes en de vele kraampjes. De speciale en gezellige sfeer er rond maakt het zo uniek.  Daarom hebben wij voor u opgelijst welke markten er worden gehouden in de verschillende badsteden deze zomer. Wilt u meer specifieke informatie zoals wat, waar, wanneer? Maak dan gebruik van de verschillende linken doorheen de blog.  

folkloremarkt

Knokke-Heist

In Knokke-Heist worden er wekelijks meerdere markten gehouden. Op woensdag- en zaterdagvoormiddag worden er door de kraampjes verse voeding en bloemen aangeboden in Knokke. In Heist is dit de dinsdagvoormiddag.

In de zomer wordt de folkloremarkt meerdere malen georganiseerd op donderdagnamiddag. Dit is een gezellige markt dat een verrassende mix van ambachten, kunst, visserij en verkoopstanden biedt. Daarnaast zijn er gezellige eet- en drankstanden en lopen leuke artiestenensembles op de markt rond. Voor kinderen is de folkloremarkt niet alleen leerrijk, maar valt er ook heel wat te beleven. De ideale uitstap voor het gezin. Tip, klik op de link voor meer data over wat, waar en wanneer. 

 

Middelkerke

In Middelkerke worden er drie soorten markten georganiseerd.

De wekelijkse groentenmarkten worden meerdere keren per week georganiseerd, het hele jaar door. Vanaf eind april tot eind augustus worden de rommelmarkten georganiseerd. Je vindt er boordevol hebbedingetjes.

De avondmarkten lopen tussen eind mei en het einde van augustus. Ze staat gekend voor de grote opkomst, de gezelligheid en de vele kraampjes. Tip, exacte data vindt u als u op de link "Middelkerke" drukt.

avondmarkt middelkerke
Boerenmarkt oostende

Oostende

In Oostende worden staan er ook wekelijkse markten op het programma. Op donderdag en zaterdag wordt de groentemarkt op touw gezet. De zondag is de bloemenmarkt aan beurt.

In Mariakerke wordt op woensdagnamiddag de boerenmarkt georganiseerd op het Mariakerkeplein. Er staan een hele hoop kraampjes die je verse en gezonde voeding aanbieden. Dit elke keer om de twee weken.

De Haan

In De Haan worden er elke week 3 wekelijkse markten gehouden. Eén op maandag, woensdag en donderdag. Je kan er terecht voor verse voedingswaren, bloemen en textielproducten.

Ook De Haan houdt jaarlijks avondmarkten. Ze brengt elk jaar een grote menigte mee, gezellige kraampjes en de prachtige zonsondergang. 

avondmarkt de haan
hoeve en streekproductenmarkt

Blankenberge

In Blankenberge wordt de wekelijkse markt het hele jaar door op vrijdag georganiseerd. Tijdens de periode tussen 3 april en 25 september is er een bijkomende markt op maandag. Ook zijn er in de zomerperiode rommel- en avondmarkten.

De hoeve- en streekproductenmarkt is een initiatief van het lokaal bestuur Blankenberge. Hierbij willen ze de streekeigen producten en lokale handelaars steunen en in de kijker zetten.

Koksijde

Gezellig langs de vele kraampjes wandelen van de avondmarkt in Koksijde? Ze hebben een aparte sfeer en zijn onlosmakelijk met de zomer verbonden. Na een heerlijk dagje Koksijde-Oostduinkerke aan zee is het leuk om ’s avonds nog te genieten van de gezellige avondmarkt, gepaard met de ondergaande zon.

De wekelijkse markten worden de vrijdagvoormiddag gehouden in Koksijde en op dinsdagvoormiddag in Oostduinkerke.

 

 

koksijde avondmarkt
avondmarkt nieuwpoort stad-centrum

Nieuwpoort

Nieuwpoort start terug met het organiseren van zijn avondmarkten dit jaar. Bezoek de avondmarkt in het stadscentrum en geniet van het gezellige centrum, met de veel kraampjes. Opgelet de avondmarkt wisselt af van plaats soms gaat deze door op de dijk, waardoor je de zon zal zien zakken in de zee. 

De wekelijkse markt vindt plaats op vrijdag in het stadscentrum. U vindt er groenten en fruit, vis- en vleeswaren, brood en banketsoorten, textiel, schoonmaakproducten, bloemen, gadgets en nog veel meer.

Op zaterdag wordt een boerenmarkt georganiseerd. U kunt er terecht voor gezonde groenten, eieren, zuivel, kaas en vlees.

de panne avondmarkt

De Panne

De Panne sluit het rijtje van avondmarkten aan zee af. Je kan er gezellig aan de kraampjes rondsluimeren in een knusse sfeer. Het is niet de grootste avondmarkt aan zee, maar wel een van de meest sfeervolle en gezellige dat er is. 

De wekelijkse markten gaan door op zaterdag in Nieuwpoort. In Adinkerke valt dit op vrijdag.

(Bron: www.dekust.be)

 

Wil je ook genieten van een vakantie aan de Belgische kust? Huur dan een appartement aan zee via kustweb.be 

Kustweb is de specialist in  vakantieverhuur, een appartement aan zee huren op een eenvoudige en 100% veilige manier? Huur dan via Kustweb!