Tips van een local

Appartement gehuurd in Oostende, maar kan je planning nog wat hulp gebruiken?

Geen zorgen! Angelique Foré geeft jullie graag een kijkje in haar ultieme hotspots. Zo geniet je nog meer van je vakantie in Oostende

Eten en drinken

Belle de Jour

Laat je verrassen door een mooi assortiment aan authentieke gerechten in een unieke setting die je onderdompelt in kunst en cultuur. Bij Belle de Jour kun je je elk seizoen aan nieuwe aangepaste gerechten verwachten die in combinatie met een van hun vele cocktails en wijnen iedereen kunnen bekoren.

Belle de jour
albrecht

Albrecht

Ontbijt, lunch en sweets waar je vrolijk van wordt. Als je binnenstapt bij Albrecht waan je je meteen in zomerse sferen. Deze zaak omschrijft zichzelf als "Oostende's meest instagrammable ontbijtplek", maar is daarnaast nog eens heel gezellig en lekker ook.

Lafayette 

Lafayette zou de favoriete Oostendse bar zijn van Marvin Gaye als die nog zou leven, althans dat claimen de eigenaars van deze bijzondere muziekbar. Je kan er namelijk genieten van blues en funky music terwijl je geniet van enkele tapas en een drankje van op de uitgebreide drankkaart.

lafayette
galerie beau site

Galerie Beausite

Dineren op een plek waar het uitzicht net zo mooi is als de binnenkant doe je bij Galerie Beausite. Als je hier een tafeltje boekt kun je je verwachten aan een prachtige kijk op de kustlijn terwijl je vertoeft in een ruimte waar je zowel culinair als cultureel uitermate kunt genieten.

Uitjes

Winkelen bij Lily

Een pareltje om zeker niet te missen in Oostende is Lily. In dit leuke boetiekje vind je unieke kledingstuks en ook interieur liefhebbers kunnen bij Lily naar hartelust shoppen. Laat je verrassen door het brede assortiment van deze winkel.

lily
fort napoleon

Fort Napoleon

In Fort Napoleon kun je terecht voor een cultureel uitstapje. Laat je verrassen door al wat zich binnen bevindt, want hier vertellen de muren je meer over de geschiedenis van Oostende. Ook met kinderen is dit een ideaal uitstapje, want er is een aangepast programma voor wie graag met het hele gezin komt genieten van Oostendse cultuur.

Het James Ensorhuis

Wie geïnteresseerd is in kunst, moet zeker een bezoekje brengen aan het James Ensorhuis. Sinds de vernieuwing van dit museum kun je naast het woonhuis van Ensor, nog vijf interactieve ruimtes bezoeken die je op een leuke manier bijleren over de kunstenaar.

 

Nog een laatste aanrader

Voor nog meer tips over alles wat Oostende te bieden heeft, kun je de hashtag #loveoostende en het account @visitoostende volgen op Instagram of kun je een kijkje nemen op www.visitoostende.be.

Appartement huren in Oostende? Weekend aan zee of een weekje vakantie, bekijk dan ons aanbod in Oostende te huur op www.kustweb.be

ensor