Tips van een local

Wil je binnenkort een bezoekje brengen aan Nieuwpoort, maar kan je planning nog wat hulp gebruiken?

Geen zorgen! Céline Declerq, geboren en getogen Nieuwpoortse,  geeft jullie graag een kijkje in haar ultieme hotspots.

Restaurants

D'oude Jachthaven

Met een prachtig zonovergoten terras dat uitkijkt op de haven zie je bij D'oude Jachthaven regelmatig zeilbootjes passeren en kun je genieten van een zachte zeebries.

Daarnaast kun je er volgens uitbaters Matthias en Sasha terecht voor heel wat lekkere gerechtjes die iedereen zullen bekoren. 

oude jachthaven
vierboete

De Vierboete

Ook bij restaurant De Vierboete kun je terecht voor een prachtig zicht op de jachthaven. Dit restaurant staat al jarenlang garant voor verzorgd tafelen met het culinair accent op al het beste wat de Noordzee te bieden heeft.

M Bistro

Ga je liever op ontdekking in Nieuwpoort Stad, dan kun je M Bistro zeker een bezoekje brengen. In dit restaurant legt men de nadruk op "Koken met wat de natuur en het seizoen ons brengen.", aldus eigenaars Matttias en Sofie. Je kan er terecht voor pure gerechten die elkaar vaak afwisselen en zo een dynamisch menu vormen. Ook de wijnen worden afgestemd op de gerechten die je er op dat moment kunt proeven.

m bistro

Cafés

surfclub windekind

Surfclub Windekind

Niets doet meer deugd dan genieten van een hapje en een drankje terwijl je met je voeten in het zand staat. Vanaf april kun je hier dagelijks terecht voor een portie feel-good vibes, maar ook tijdens het voorjaar kun je Surfclub Windekind tijdens het weekend bezoeken.

Chagall

Bij Chagall kun je van maart tot oktober terecht op hun beachbar aan het strand voor een heerlijk drankje in de zon. Ook tijdens de wintermaanden hoef je Chagall echter niet te missen, want hun bistro biedt het hele jaar door een lekker menu aan good food & drinks aan.

chagall

Uitjes

skeeleren

Skeeleren

Dankzij de heraanlegging van de fietspaden tussen Nieuwpoort Bad en Stad, kun je heerlijk skeeleren tussen beide. Ideaal voor zij die zich graag aan een iets actievere vakantie wagen!

Markt

Elke vrijdag vind je in Nieuwpoort een vrijdagmarkt. Je kunt er heerlijk kuieren tussen de verschillende kraampjes en het is de ideale plek om een lekker ontbijtje te halen.

markt nieuwpoort
storms fashion

Shoppen bij Storms Fashion

Deze leuke boetiek draagt heel wat kwaliteitsvolle hedendaagse kledij voor mannen en vrouwen. Het vriendelijk personeel bij Storms Fashion staat ook altijd klaar om je advies te geven.

Uitwaaien

Staketsel

Je bent natuurlijk niet écht aan zee geweest, zonder even uit te waaien. Op het Staketsel kun je tot wel zo'n halve kilometer de zee in wandelen.

Staketsel - Nieuwpoort
ijzermonding

De IJzermonding

In Nieuwpoort vind je ook het natuurreservaat de IJzermonding.  Hier kun je een prachtige wandeling maken in een unieke biotoop van slikken en schorren.

Provinciedomein Koolhofput

Sinds 2020 kun je in Nieuwpoort ook terecht in provinciedomein Koolhofput. Waterrijke natuur, waterberging en zachte recreatie zoals wandelen, picknicken, vissen en mountainbiken staan centraal in dit nieuwe provinciedomein.

koolhofput

Zeker niet te vergeten

diemas

Bakkerij Diemas

Een bezoekje aan Nieuwpoort is niet compleet als je niet bij bakkerij Diemas bent langsgeweest. Deze bakker staat bekend als de beste ambachtelijke bakker aan zee. De specialiteiten van deze bakkersfamilie zijn heerlijk rozijnenbrood, authentiek boerenbrood en natuurlijk de ambachtelijke en beroemde pannepotjes.